17 decembrie ’12 – Ziua transportului gratuit

Cumpără (cu)minte ce ai nevoie, când e avantajos şi de unde ai ce alege. Cum şi cât cumperi e alegerea ta.

Free Shipping Day, sau mai neaoş Ziua Transportului Gratuit (la e-cumpărături), a fost inventată şi impusă pieţii americane în anul 2008 de  Luke şi Maisie Knowles, printr-o încercare de prelungire a sezonului de shopping on-line, care se prăbuşea practic sec după Cyber Monday.

Principiul este simplu şi foarte atrăgător: Clientul face cumpărături de la un magazin virtual, nu plăteşte taxa de transport, iar magazinul se angajează să onoreze comanda până în Ajunul Crăciunului. Teoretic sunt șapte zile (excluzând ziua în care se plasează comanda) pentru ca produsele să ajungă la destinaţie. Nu e de mirare că iniţiativa soţilor Knowles a avut popularitate, pe fondul nemulţumirii clienţilor de a plăti uneori taxe de transport exagerate.

Iar această zi este plasată chiar  în toiul efervescentului sezon al cumpărăturilor pentru Crăciun, când cadourile sunt cu adevărat cea mai mare problemă. Dar stai liniştit… marketerii de peste ocean au găsit momentan soluţia odihnei tale pentru că… Ziua transportului gratuit face posibilă amânarea. Luni, 17 decembrie 2012 peste 1.000 de comercianți vor oferi transport gratuit și alte reduceri cu livrarea până în Ajunul Crăciunului, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Deci, mergi mai departe, amână. (freeshippingday.com)

Pariez că în scurt timp se va încetăţeni şi la noi conceptul acestei zile. Iar cumpărătorii ar avea numai de câştigat, pe bună dreptate.

Până atunci… selecţia mea din lista magazinelor externe ce participă la Free Shipping Day (staţi liniştiţi căci suntem abia la … Litera K):

 adidas    airwalk-com art-comanthology-furniture

american-duchessa-threadanamorphicecho

  

 

                                                 

     

URMEAZĂ…

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Reclame