Causa y Efecto. Columbia va îmbrăca Europa

Târgul Colombiatex de las Américas, Medellín: 22 – 24 Ianuarie 2013

 

Sursa fotografiei: colombiatex.inexmoda.org.co

Ediţia din 2013 a târgului Colombiatex de las Américas celebrează 25 de ani de existenţă pe piaţa industriei textile din America Latină şi nu numai. 475 de expozanţi din Columbia, Brazilia, Mexic, Ecuador, Peru, SUA, Italia, Portugalia, Spania, Turcia, India îşi vor prezenta produsele de industrie textilă (fibre textile, ţesături, echipamente şi tehnici de ţesut, servicii specializate). Organizator este InexModa (Instituto para la Exportación y la Moda – Institutul pentru Export şi Modă).

Tematica acestei ediţii este Causa y Efecto (Cauză şi Efect), invitând participanţii din sistemul modei la reflectarea asupra acţiunilor/cauze ce trebuie să fie realizate pentru a obţine anumite rezultate/efecte de-a lungul anilor.

În acest an invitat de onoare este Uniunea Europeană, pe fondul iminentei intrări în vigoare a Acordului Comercial bilateral UE – Columbia. Acordul conferă Columbiei accesul pe o piaţă ofertantă, cu peste 500 de milioane de consumatori. Pe de altă parte, UE îşi va putea transfera o parte din servicii în această ţară.

Componentele principale ale târgului

Gândindu-se la sustenabilitatea ca imperativ al fenomenului modei, a fost creat spaţiul expoziţional temporar Sí Futuro,  unde se vor întâlni două componente ale vestimentarului: denimul şi îmbrăcămintea sportivă (sportswear + activewear). Mai jos puteţi vedea activităţile complexe dedicate acestui concept cheie a târgului: defilări pe podium, activităţi sportive (crossfit, BMX – motocross cu biciclete), conferinţe de presă, spectacole muzicale.

Sursa fotografiei: colombiatex.inexmoda.org.co

Mărci participante la Sí Futuro: Lafayette, Enka, Cotton USA, Fabricato, Punto Blanco, Emefit, Body Tech

Miercuri, 23 Ianuarie 2013 este Denim Day (Ziua Denimului), aducându-se un omagiu acestui material de tradiţie în lumea modei.  ¡Te esperamos con tu mejor pinta Denim – índigo, porque lo mejor de la vida pasa en unos jeans! – Este o invitaţie pentru participanţi de a se îmbrăca în denim/indigo.

Sursa fotografiei: colombiatex.inexmoda.org.co

Pabellón del Conocimiento Inexmoda – UPB (Pavilionul cunoaşterii) constituie un spaţiu unde publicul poate participa gratuit la 22 de conferinţe legate de lumea modei. Iată câteva comunicări care se anunţă interesante: La otra cara de los textiles (Cealaltă faţă a textilelor) – Vicente Cambra, Tendencias de Moda – ISCIOtoño – Invierno 2013/2014 (Tendinţele modei – ISCI. Toamnă – Iarnă 2013/2014) – Martha Cálad, Evolución del producto (Evoluţia produsului) – Ana María Parra Carvalho, Menos agua, más color (Mai puţină apă, mai multă culoare) – Paulo Flor, Asia se viste de Colombia (Asia se îmbracă din Columbia) – Miguel Carrillo, Tendencias del consumidor de moda (Tendinţe ale consumatorului de modă) – Camilo Herrera etc.

Spaţiul Foro Textil y de Insumos din Pavilionul Alb este gândit pentru a facilita difuziunea informaţiilor despre conceptele modei din sezonul Primăvară – Vară 2013, şi anume halucinaţiile, fuziunile şi emoţiile.

Sursa fotografiei: colombiatex.inexmoda.org.co

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul oficial Colombiatex de las Américas 2013

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Enhanced by Zemanta
Reclame