Săptămâna Modei din Muscat în imagini

Săptămâna Modei din Muscat 2013 a adus în lumina reflectoarelor două mari tendințe privind moda Orientului Mijlociu: pe de o parte, păstrarea unei ținute vestimentare tradiționale, iar pe de altă parte viziunea modernă, de inspirație europeană. Fotografiile din acest articol au fost preluate de pe pagina de facebook Muscat Fashion Week și sunt creditate Helle Moos.

Ziua 1: 15 Ianuarie 2013

Colecția Nawal Al Hooti (Oman): Motivele etnice omaneze decorează piese vestimentare mai mult sau mai puțin tradiționale: tunica, pantalonii (foto 1) sau jalabiyia/caftanul (foto 2 și 3).

Foto © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 1 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 2 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 3 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția Das (Emiratele Arabe Unite): Imprimeurile și broderiile inspirate din caligrafia arabă (foto 4), decorațiile cu mărgele, croiurile în cascadă (foto 5) sunt câteva dintre constantele acestei colecții.  Nu a lipsit nici seria de abaya, cu broderii pe umăr (foto 6).

Foto 4 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 5 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 6 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția Tatyana Aceeva (Iordania): Tatyana (jumătate irakiană, jumătate rusoaică) pune accent pe frumusețea feminină, combinând simplitatea și confortul pentru a crea linii simple, din materiale care permit mișcările naturale ale corpului. Eleganța este conceptul cheie al acestei colecții (foto 7, 8, 9).

Foto 7 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto  8 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 9 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția Zhor Raïs (Maroc): De un alb pur sau negru, din catifea sau brocarturi țesute manual, colecția de djellaba și  takchita (tipuri de caftane marocane) a ieșit parcă din povești pe podiumul din Riyam Park (foto 10, 11, 12).

Foto 10 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 11 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto  12 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Ziua 2: 16 Ianuarie 2013

Colecția Toujouri (Qatar): Colecția Primăvară – Vară 2013 se intitulează Reflections. Se poartă aplicații din paiete pe rochii lungi (foto 13), pe jachetă de biciclist sau pantaloni (foto 14), decoruri din mărgeluțe care imită compoziția cromatică a plantei Amaryllis (foto 15).

Foto 13 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 14  © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto  15 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Merită să vedeți întreaga colecție pe site-ul toujouri.com

Colecția Kanzi (Emiratele Arabe Unite): Au fost combinate în mod complementar conceptele tradiționale cu influențele vestimentare vestice (foto 16), transparența cu opacitatea (foto 17). Nu au lipsit nici rochiile couture cu aplicații exclusiviste de pietre Swarovski (foto 18).

Foto 16 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 17 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 18 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția Razan Alazzouni (Arabia Saudită): Devoalată de cutumele tradiționaliste, această colecție poate concura cu succes cu mari branduri occidentale. Razan pune accent pe grație, delicatețe, feminitate, utilizând materiale precum sifonul, mătasea cu fine decorații de mărgele (foto 19, 20, 21).

Foto 19 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto  20 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 21 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Pe siteul razanalazzouni.com găsiți întreaga colecție Vară 2013.

Colecția Dibaj (Oman): Conceptul acestei colecții este juxtapunerea dintre stilul modern și cultura tradițională (foto 22). Bijuteriile tradiționale au fost reconceptualizate pentru a putea fi purtate în viața cotidiană, accesorizând ținute elegante sau casual (foto 23, 24).

Foto 22 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 23 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 24 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Ziua 3: 17 Ianuarie 2013

Colecția Ahmed Talfit (Tunisia): Designerul tunisian înfruntă convențiile și etichetele standard. Colecția este eclectică, cu linii geometrice, structurale (foto 25, 26, 27).

Am folosit multă mătase, sifon și piele, desigur, în nuanțe de negru și maro. Prima dintre temele principale ale acestei colecții a fost bombardarea atomică a Hiroshimei. Fiecare rochie a avut atingerea femeii occidentale, care este a doua temă. A treia a fost Apocalipsa. Ahmed Talfit

Foto  25 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto 26 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Foto  27 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția C´est Moi (India): Conceptul cheie al brand-ului este chic-ul. Femeia modernă este îndrăzneață, frumoasă, activă și extrem de rafinată (foto 28).

Foto 28 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Colecția Endemage (Oman): Lumea modei arabe este revoluționată de surorile  Lubna and Nadia. Ele mizează pe designuri mai provocatoare și concepte moderne, non-tradiționaliste, în ceea ce privește îmbrăcămintea de lux sau de zi cu zi (foto 29).

Foto 29 © Helle Moos pentru Fashion Exclusive

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Anunțuri