Eurovision 2013: Bulgaria și Serbia țin la folclorul și limba națională

În urma finalei de ieri seară, bulgarii au ales melodia cu care Elitsa Todorova și Stoyan Yankulov vor participa la Eurovision 2013. Lupta strânsă s-a dat între melodiile Kismet și Samo shampioni, ambele obținând un total de 10 puncte. A primat melodia care o obținut punctajul mai mare la televoting, și anume Kismet (Destinul). Melodia a fost compusă de Elitsa și Bistrishkite Babi (ansamblu folcloric înscris în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial UNESCO deoarece performează cântece polifonice arhaice, dansuri și ritualuri de mult apuse în alte regiuni).

Deși la prima vedere Samo shampioni ar fi avut mai multe șanse, fiind mai comercial, cred în șansa Destinului piesei alese de bulgari, într-o semifinală dominată de ritmuri contemporane. Un concurent puternic, pe aceeași nișă, va fi Imperija, interpretată de Lozano și Esma din Republica Macedonia.

Sârbii au ales și ei ieri seară melodia pentru prima semifinală a Eurovision-ului. Trio-ul Moje 3 va interpreta cântecul Ljubav je svuda.

Apreciez faptul că sârbii încă au curajul și încăpățânarea de a cânta în limba maternă, câștigând Eurovisionul în 2007 cu Molitva Marijei Šerifović.

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Enhanced by Zemanta
Anunțuri