Dulciurile Armani: Colecția Primăvară 2013

La catolici, perioada multicolorelor carnavaluri s-a terminat de ceva timp, veselia exuberantă și zgomotoasă lăsând locul pioșeniei și purificării (numită generic post). E adevărat că interdicțiile alimentare nu sunt atât de draconice precum cele specifice ortodocșilor, dar sunt totuși clar respectate de cei care țin la tradiție.

În 2013 Paștele catolic se sărbătorește pe data de 31 martie, astfel încât pregătirile pentru sărbătoarea pascală încep să constituie un aspect important, fie că vorbim din perspectiva comercianților, fie din cea a potențialilor cumpărători.

Să începem cu faimosul brand Armani Dolci, care a pregătit pentru această perioadă dulciuri devenite tradiționale, cel puțin pentru spațiul cultural italian, care depășește granițele statale. Este vorba despre colomba cu greutatea de 1 kg (aproximativ 135 RON/bucata) și ouă de ciocolată neagră, albă sau cu lapte (aproximativ 100 RON/cutia).

Colomba pasquale (porumbelul pascal) este termenul generic al unei serii de produse de patiserie, dintre care cele mai cunoscute sunt  colomba milaneză, adusă pe piață în Lombardia (anii 1930), de către compania Motta, și colomba siliciană, numită palummeddi sau pastifuorti.

Prima dintre variante este mai cunoscută, fiind o adaptare a celebrului panettone, servit de Crăciun. Legenda spune că în secolul al XVI-lea, în timpul asediului regelui longobard Alboin asupra Paviei, acesta a primit în semn de pace un desert în formă de porumbel.

Despre alte dulciuri pascale precum cassata, pasimata, pastiera, pasqualina sau sguta vom vorbi zilele următoare.

 

 

Micile ouă din ciocolată neagră, albă sau cu lapte, ambalate într-o cutie sofisticată legată cu o bandă terminată într-un motiv floral, sunt un cadou pentru gusturi fine și pentru buzunare echilibrate financiar. 

 

Tin box - Assorted Easter eggs

Sursa imaginilor: armanidolci.com

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Reclame