Zara Man te îmbracă de primăvară

Doar pentru bărbații care se simt tineri și plini de viață, pare a fi motto-ul brand-ului Zara Man. Ei nu și-au încălcat principiile creative (și de marketing) nici în sezonul de primăvară 2013 și propun un look lejer, la granița dintre smart casual, elegant și sport… oricum un stil fuzionat. Se înscrie categoric în trend-ul obișnuit al brand-ului.

Imaginile din această postare sunt preluate de pe site-ul zara.com, campania Pictures.

Fii îndrăzneț și poartă o bluză sau un pantalon fresh, cu motive florale. Materialele înflorate nu au fost dintotdeauna agreate de sexul tare, caracterizat (la un anumit nivel) de rigurozitate cromatică. Însă fenomenul modei este dinamic și iată că la un moment dat între cele două sexe au avut loc împrumuturi vestimentare (doamnele au împrumutat pantalonul, iar domnii culori din paleta ROG a curcubeului, motive și materiale diafane – a se vedea colecția de lenjerie Versace Toamnă – Iarnă 2013/14).

Tricoul de tip polo sau cu guler rotund cu imprimeuri poate îndulci/înveseli orice ținută riguroasă, e drept într-o ocazie mai puțin formală. Formalitatea în principiu este relativă, depinde doar de tine ce grad de ambalaj dai unei situații anume.

Look-urile următoare combină un element derivat din stilul elegant de vreme mai rece (blazer-ul) cu altul casual de vreme caldă (pantalonii scurți, bermudele). Fiind un metis vestimentar, cel puțin mie îmi indică un paradox al situației când poate fi purtat.  Prea puțin probabil că poate fi purtat la birou, oarecum credibil pe stradă (cu riscul de a prezenta diferențe termice între corp și picioare), posibil în cluburi și prea pretențios pentru o plimbare pe malul mării. Sau?

Cine spunea că evoluția este ciclică și rotundă nu greșea. Ieșiti din uz mai demult și înlocuiți de moda croiului nemțesc, dulvarii purtați prin Dobrogea și mai tot Balcaniul (adică pantaloni cu turul larg, adaptare la condițiile climatice mai călduroase) s-au rebranduit în ultimii ani devenind un must have pentru cei mai îndrăzneți. Mai jos, o variantă din velur, combinată cu un trenci, într-o cromatică alcătuită din nuanțe de albastru.

Anul acesta se întrevede un aflux de galben (neon) în linia vestimentară a bărbatului mereu în pas cu moda. Poți combina pantalonii chino sau bermudele (musai în tonuri de galben) cu un frumos blazer, o cămașă din poplin sau un pulover (neutre cromatic).

Ne vedem la următoarea postare. Nu uita… construiește-ți brand-ul, urmând sau nu trend-ul.

Anunțuri