Ciocolata pe mapamond – Marou din Vietnam

Începem o călătorie delicioasă în universul dulciurilor. Astăzi vom vorbi despre ciocolatierii Marou, Faiseurs de Chocolat din Vietnam.

MAROU este de fapt anagrama cuvântului AMOUR (dragoste în franceză). Cred că acest fapt descrie sugestiv ideea firmei producătoare de ciocolată. Este vorba despre iubirea, pasiunea de a produce deliciul brun, de a-l prezenta cât mai natural și, nu în ultimul rând, de a împărtăși lumii experiențele actului de creație.

Site-ul marouchocolate.com este și el deosebit. Parcurgând-ul, puteți afla de unde sunt aduse boabele de cacao, cum se produce ciocolata, cum crește cocotierul în pepiniere și multe altele.

Sortimentele de ciocolată, sursa: marouchocolate.com

Procesul de realizare al ciocolatei ca și produs total este extrem de personalizat. Manufacturierea include inclusiv pregătirea ambalajului, definitivat prin ștanțarea care dă autenticitate produsului. Perfecțiunea detaliilor este clar un punct forte al ciocolatierilor de la Marou.  În acest sens, adaug faptul că varietatea Tien Gang a primit Aurul la The Academy of Chocolate’s Best Packaging Awards, fiind considerat prea frumos pentru a fi rupt.

Boabele de cacao utilizate pentru ciocolata Marou sunt aduse din provinciile Tiền Giang și Bến Tre  din Delta Mekongului, din provincia de coastă Bà Rịa și din zona montană centrală (provinciile Đồng Nai și Lâm Đồng).

Harta Marou, sursa: marouchocolate.com

Fructele cocotierului Trinitario, sursa: marouchocolate.com

Ciocolata Marou a fost utilizată de Christine Casin pentru a crea delicioasele macaron-uri La Folie.

La Folie Macarons, sursa: marouchocolate.com

Prețul mediu este de 10 lire sterline (aproximativ 50 RON) per 100 grame de ciocolată.

Anunțuri