Culori în trend pentru această toamnă

Vara a trecut cu pași repezi, iar toamna își reintră cu forță în drepturi. Tricourile și pantalonii scurți predau ștafeta mai lungilor și groaselor surate. Întrebarea care este pusă de fiecare dată, în perioadele de tranzit fashion-istic, este: Ce culoare este în ton în acest nou sezon (implicit și vestimentar)?

Specialiștii de la Institutul Pantone au determinat culorile dominante încă de la Săptămâna Modei de la New York (7 – 14 februarie 2013). În vogă sunt în acest sezon autumnal verdele tei și smarald (desemnată culoarea anului 2013), violet açaï, albastru de Mykonos, roșu samba, verde închis de lichen, koi, roz închis – Vivacious, maron carafe și gri tulbure. Ele se potrivesc ambelor sexe, cu specificația că la bărbați apare nuanța de mov Beaujolais în locul celei Vivacious.

Așa cum frunzele își schimbă culoarea toamna, consumatorul se va bucura de abilitatea de a-și schimba look-ul și va încerca o nouă abordare a garderobei pentru zilele aspre ce vor urma. (Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone)

Sursa: PANTONE FASHION COLOR REPORT FALL 2O13

Verdele smarald continuă să strălucească în acest sezon, aducând eleganță în ținută, indiferent dacă este folosit de doamne sau domni. 

Verdele tei conferă strălucire și luminozitate oricărei ținute, contrastând cu atmosfera închisă de afară.

Nu ocoliți albastrul de Mykonos, o nuanță meditativă care se potrivește unui look clasic și relaxat. Un singur exemplu de la Tommy Hilfiger:

Celelalte nuanțe, într-o altă postare. O toamnă (moderat) colorată vă doresc!

 

Anunțuri